top of page

Δενδρoφύτευση βελανιδιάς στο Βρανά (Μαραθώνας) | WLM & TFC collab {εικόνες}

Έγινε ενημέρωση: 7 Μαρ

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, το We Love Marathon μαζί με το γυμναστήριο Total Fitness Club πραγματοποίησαν μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, εμπνευσμένη από τον εθελοντή μας, Περικλή Βυλτανιώτη από τα Μαραθώνια Μονοπάτια. Με τη δύναμη της ομαδικότητας και την αγάπη για τη φύση, οι εθελοντές ξεκίνησαν στις 10:00 το πρωί και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη δενδροφύτευση στις 14:00, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία και την αναζωογόνηση του φυσικού τοπίου.


εθελοντές δενδροφύτευση
Οι εθελοντές σε μία αναμνηστική φωτογραφία στο πεδίο δράσης | Drone Φωτ.: Γιώργος Μητρόπουλος

50 νέες βελανιδιές για την αναγέννηση του τοπίου


Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης, φυτεύτηκαν 50 βελανιδιές στον εξωτερικό προαύλιο χώρο του μοναστηριού, σε περιοχές που είχαν πληγεί από παλαιότερες πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 20 δέντρα ύψους 2 μέτρων και 30 μικρότερα δενδρύλλια, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του φυσικού τοπίου.


Παρά το τσουχτερό κρύο – με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 5°C – η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Πάνω από 50 εθελοντές (μεταξύ των οποίων 2 από Γαλλία) έδωσαν το «παρών» και εργάστηκαν με μεράκι: έσκαψαν λάκκους, μετέφεραν τα δέντρα στα σημεία φύτευσης, πρόσθεσαν κομπόστ για την καλύτερη ανάπτυξή τους και δημιούργησαν κοιλότητες για τη σωστή κατακράτηση του νερού.


Επιπλέον, η ομάδα περιποιήθηκε 25 δέντρα που είχαν φυτευτεί την περασμένη χρονιά και συνεχίζουν να ευδοκιμούν, αποδεικνύοντας ότι η φροντίδα της φύσης είναι μια συνεχής προσπάθεια.


εθελόντριες WLM
Οι εθελοντές επί το έργω στο πρώτο πεδίο δράσης της δενδροφύτευσης στο Βρανά | Φωτ.: Γιώργος Μητρόπουλος

Όλες οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση των γεωπόνων και εθελοντών του WLM, Κασσάνδρας Κουσούλη και Κώστα Πράσινου, που με την εξειδίκευσή τους διασφάλισαν τη σωστή φύτευση και φροντίδα των δέντρων.

Τον γενικό συντονισμό ανέλαβε η Σόνια Γεροδήμου, ιδρύτρια του WLM (AMKE We Love People), ενώ καθοριστική υπήρξε και η συνεργασία με τον Θεμιστοκλή Καλλέμη, ιδιοκτήτη του TFC Club, που προσέφερε πολύτιμη στήριξη σε πολλαπλούς τομείς καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης.


εθελοντές we Love marathon
Οι εθελοντές του WLM, Κασσάνδρα και Παναγιώτης | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

tfc

Όλα κινήθηκαν ομαλά, η ενέργεια ήταν υπέροχη με την ομαδικότητα να αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η νεολαία, που επέλεξε εκείνη την Κυριακή τη δενδροφύτευση ως εναλλακτική αντί του πρωινού καφέ στην παραλία. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ζωντάνια, οι συζητήσεις δεν σταματούσαν, και η ικανοποίηση στο τέλος της ημέρας ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων.


δενδροφύτευση
Η αυτοπαρακίνηση σε κάθε εθελοντή ήταν γεγονός | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Η εθελοντική πυροσβεστική δύναμη του ΣΕΔΜ έδωσε δυναμικό παρών, ενισχύοντας τη δράση με δύο οχήματα, και ανέλαβε το πότισμα των δέντρων αμέσως μετά τη φύτευση, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξή τους.


δενδροφύτευση
Εθελοντής Πυροσβέστης της ΣΕΔΜ μαζί με τον μικρό μας εθελοντή | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς


gryllis water lillies


δενδροφύτευση Τζούλια Νόβα
Το απαραίτητο διάλειμμα, χορηγία από το Alchemy cafe - bar | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Αυτή η σημαντική περιβαλλοντική δράση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολύτιμη στήριξη των χορηγών, όπως η Filoterra που προμήθευσε τις βελανιδιές, το Alchemy cafe που ετοίμασε τα σνακ και το ζεστό τσάι για τους συμμετέχοντες, το Αρκούδι που έκανε το τραπέζι στους εθελοντές του We Love Marathon, το χρωματοπωλείο ο Πέππας που εξασφάλισε τα γάντια κηπουρικής για τους συμμετέχοντες και τα προστατευτικά πλέγματα και τα Gryllis Water Lillies με τον γεωπόνο Ιωάννη Γρύλλη που δώρισε κομπόστ για τη δενδροφύτευση. Η Mylonas Farm προμήθευσε πολύτιμο κηπευτικό εξοπλισμό.



εθελοντές we Love marathon
Οι εθελοντές πυροσβέστες του ΣΕΔΜ | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Οι εθελοντές πυροσβέστες του ΣΕΔΜ από τον Μαραθώνα και του ΠΥΣΕΘ από το Νέο Βουτζά θα μεριμνήσουν για το πότισμα των δέντρων το καλοκαίρι.


Ο γεωπόνος και εθελοντής του We Love Marathon, Κώστας Πράσινος θα παρακολουθεί σε τακτική βάση τα δέντρα της δενδροφύτευσης και θα επεμβαίνει όπου χρίζεται βάσιμο.



Το WLM εργάζεται για την εύρεση χορηγού προκειμένου να τοποθετηθούν σωλήνες που θα συνδεθούν με την ήδη υπάρχουσα παροχή νερού από το μοναστήρι.

Η ηγουμένη του Μοναστηρίου Αγίου Γεωργίου στο Βρανά Μαραθώνα ενέκρινε τη σχετική δράση, εμπιστεύτηκε την ομάδα του We Love Marathon και άνοιξε τον υπαίθριο χώρο της μονής διευκολύνοντας στο μέγιστο την όλη διαδικασία.



Όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση νιώθουμε όμορφα που με αγάπη πρασινίσαμε ένα μικρό κομματάκι του Μαραθώνα μας. Σας περιμένουμε σε επόμενες δράσεις μας!



Comentarios


Συμπλήρωσε το mail σου για να ενημερώνεσαι όταν ανεβαίνει ενδιαφέρον άρθρο στο site μας

Φόρμα Εγγραφής

Ε-mail

+30 6981866272

Μαραθώνας

©2019 by We Love Marathon. Proudly created with Wix.com

Powered by Canva.com

bottom of page