top of page

Το χρονικό της φωτιάς που ξεκίνησε από Βαρνάβα τις 10/8/24 | {εικόνες}

Έγινε ενημέρωση: 19 Αυγ

Το άρθρο συνεχώς ανανεώνει τις πληροφορίες του - κάνε σκρολ για να μάθεις τις τελευταίες εξελίξεις για την πυρκαγιά

Κυριακή 11/08/24 - η εστία στο Βαρνάβα


Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου 2024 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα Μαραθώνα. Οι φλόγες πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν δίπλα σε οικισμό και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.


φωτιά βαρνάβα
Η φωτιά του Βαρνάβα πέρασε τη λίμνη Μαραθώνα και συνέχισε Σταμάτα | Φωτ.: Τζούλια Νόβα

Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα, η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στο Βαρνάβα.


Στη φωτιά στον Βαρνάβα επιχειρούν πλέον αργά το απόγευμα της Κυριακής, 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών καθώς και εθελοντικές ομάδες πυροσβεστών ΠΥΣΕΘ & ΣΕΔΜ. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Το πρώτο εναέριο μέσο έκανε ρίψη 5 λεπτά μετά τη φωτιά αλλά οι ισχυροί άνεμοι την εξάπλωσαν. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουν σταλεί μηνύματα από νωρίς στους κατοίκους της περιοχής, να απομακρυνθούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι και στη συνέχεια στο Μαραθώνα. Στον Βαρνάβα κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα, απεγκλωβίστηκαν δεκάδες άτομα που παγιδεύτηκαν με τα αυτοκίνητά τους στις φλόγες, τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα


φωτιά βαρνάβα
Η φωτιά με το που ξεκίνησε πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις | Φωτ. στις 15:00 από Νέα Μάκρη

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Βαρνάβα, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

1)Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα

2)Επαρχιακή οδός Γραμματικού – Βαρνάβα

3)Επαρχιακή οδός Παραλία Βαρνάβα – Βαρνάβας.

Στις παραπάνω εκτροπές, κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα ή Λίμνη Μαραθώνα


Διακοπές ρεύματος έχουν παρατηρηθεί στις περιοχές Μαραθώνα, Καλέντζι, Βρανά και προφανώς Βαρνάβα.


φωτιά βαρνάβας
Τα εναέρια μέσα στη λίμνη Μαραθώνα | Φωτ.: Τζούλια Νόβα
17:45 Το μέτωπο βρίσκεται στο Φράγμα Καφέ της Λίμνης Μαραθώνα.

17:56 Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στον Βαρνάβα έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Κατά την έναρξη της φωτιάς έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ και σε ελάχιστα λεπτά έλαβε μεγάλες διαστάσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροβεστικής. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς και να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τα 25 μέτρα.

Επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασικών κομάντος και 67 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.


φωτιά Βαρνάβας
Η φωτιά όπως φαίνεται από Καλέντζι στις 5:45μμ 11/8.

18:45 Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και η φωτιά έχει φτάσει στο Καλέντζι


Η εφιαλτική νύχτα στις φλόγες και τιτάνια μάχη να κρατήσουν περιορισμένη τη φωτιά μέχρι να ξημερώσει


Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής από γη και αέρα, η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα συνεχίζει να καίει, με την κατάσταση πλέον να είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα. Αυτό που τώρα προσπαθούν οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην επιχείρηση της κατάσβεσης, είναι να κρατήσουν όσο πιο περιορισμένη γίνεται την πυρκαγιά, μέχρι να ξημερώσει.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών.

Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία.

Μέχρι που έπεσε το σκοτάδι, από αέρος επιχειρούσαν περιοδικά 29 εναέρια μέσα, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.


22:00 ο αέρας έχει αντιστραφεί και η κατεύθυνση είναι προς Μαραθώνα. Απειλείται Οινόη και Βρανάς.


22:39 Δόθηκε εντολή εκκένωσης χωριού Μαραθώνα


Απειλήθηκαν οι οικισμοί Νέου Βουτζά, Ανατολής, Λιβίσι Νέας Μάκρης και Άγιου Εφραίμ ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα.


Δευτέρα 12 Αυγούστου - η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα, μαίνεται ανεξέλεγκτη σε όλη τη βορειοανατολική Αττική.


09:27 Ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Γιώργος Ηλίας, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η φωτιά έχει κάψει πολλά σπίτια και έχει καταστραφεί όλο το χωριό.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ.

«Ήρθαν τα αεροπλάνα. Αυτό είναι κομβικό σημείο. Να μην ανέβει η φωτιά στο βουνό, γιατί μετά μπορεί να πάει στο Γραμματικό από άλλη πλευρά, να κατέβει παραλία Βαρνάβα. Πρέπει να επικεντρωθούν εδώ, να τελειώσει αυτό το κομμάτι» τόνισε.


Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στη διασταύρωση Ραφήνας προς Μαραθώνα

9:45 Υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο στους πρόποδες της Ανατολής αλλά φαίνεται υπό έλεγχο. Τα εναέρια μέσα δεν επιχειρούν πλέον εκεί, φαίνεται να επιχειρούν μονο προς Διώνη.


10:30 Σε εξέλιξη η φωτιά στο Άνω Σούλι και στο Βρανά. Αναζωπυρώσεις στην Ανατολή. Λιβύσι & Άγιο Εφραίμ - οι κάτοικοι επέστρεψαν στις οικίες τους.


11:20 Σούφανη - προληπτική εκκένωση


12:00 Φωτιά στην Αγία Μαρίνα. Πολλαπλά τα μέτωπα στη Νέα Μάκρη και ενεργό το μέτωπο που καίει έξω από το χωριό του Μαραθώνα.


12:30 Δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής Ερυθρού Νέας Μάκρης. Οι φλόγες φτάνουν κατοικίες. Ξεκίνησαν πάλι ρίψεις τα εναέρια μέσα στην Ανατολή. Η φωτιά φτάνει και Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης και μαίνεται και έξω από τον Μαραθώνα.


Φωτιά στη Νέα Μάκρη το μεσημέρι
Φωτιά στη Νέα Μάκρη το μεσημέρι | Φωτ.: Χρήστος Αλεξόπουλος

13:00 Εκκένωση Ανατολής


13:30 Σούφανη, έχουν καεί κάποια θερμοκήπια και σπίτια.


14:00 Φωτιά στο Αγριλίκι (περιοχή που είχε καεί το 1995). Φωτιά κοντά στο Νέο Βουτζά - Σούφανη - Αγία Μαρίνα - Ανατολή - Μαραθώνας - Ερυθρός: ενεργά όλα τα μέτωπα.

16:00 ενεργά όλα τα μέτωπα: Αγριλίκι - Νέος Βουτζάς - Σούφανη - Αγία Μαρίνα - Ανατολή - Μαραθώνας - Ερυθρός.

Η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης στις 15:30, 12/8/24
Η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης στις 15:30, 12/8/24 | Φωτ.: Μιχάλης Βλαστάκης

17:00 Εκκένωση και Καλέντζι με ενεργά όλα τα μέτωπα: Αγριλίκι - Νέος Βουτζάς - Σούφανη - Αγία Μαρίνα - Ερυθρός - Ανατολή - Μαραθώνας. Η φωτιά έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε μια τεράστια έκταση από τον Βαρνάβα, στον Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και περιοχές του δήμου Διονύσου και Πεντέλης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε μεγάλη διασπορά, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα πολλά μέτωπα...


18:30 Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς της Βορειανατολικής Αττικής (και Βριλήσσια, Διόνυσος, Χαλάνδρι, Πεντέλη) επιχειρούν 685 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος και 190 οχήματα, 32 εναέρια μέσα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Τα μέτωπα στον Μαραθώνα παραμένουν όλα ενεργά: Αγριλίκι - Νέος Βουτζάς - Σούφανη - Αγία Μαρίνα - Ερυθρός - Ανατολή - Μαραθώνας.

Η φωτιά στο Αγριλίκι - Βρανά με κατεύθυνση Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου - 21:00 12/8/24
Η φωτιά στο Αγριλίκι - Βρανά με κατεύθυνση Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου - 21:00 12/8/24 | Φωτ.: εθελοντής WLM Κίμων Κουσούλης

21:00 Η νύχτα έπεσε και τα εναέρια σταμάτησαν τις ρίψεις. Τα μέτωπα στον Μαραθώνα Σούφανη - Αγία Μαρίνα - Μαραθώνας φαίνονται να είναι υπό έλεγχο. Καλύτερη και υπό έλεγχο φαίνεται η κατάσταση στην Ανατολή όπου υπάρχουν λίγες ενεργές εστίες και στο Νέο Βουτζά που υπάρχει μόνο μία (προς Λύρειο). Αναζωπύρωση υπήρξε και στο Γραμματικό αλλά ελέγχθηκε γρήγορα.


Επιδείνωση εμφανίζεται στην περιοχή Αγριλίκι - Βρανάς όπου η φωτιά κατευθύνεται στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου (το μοναστήρι έχει εκκενωθεί από εχθές) και στη Φουσκάζα στο Άνω Σούλι, στο μέτωπο που έρχεται από Γραμματικό το οποίο παραμένουν αρκετές εστίες. Ανησυχητική εμφανίζεται και η κατάσταση στον Ερυθρό πάνω από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.


00:15 Οι εστίες στον Μαραθώνα - Αγία Μαρίνα - Ανατολή φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.


Άσχημη εμφανίζεται η κατάσταση στην περιοχή Αγριλίκι - Βρανάς, στον Ερυθρό πάνω από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και στη Φουσκάζα στο Άνω Σούλι.

Η φωτιά στον Ερυθρό (πάνω από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης
Η φωτιά στον Ερυθρό (πάνω από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης) στις 22:00 12/8/24 | Φωτ.: @nefeli_poluchronopoulou

1:15 Οι εστίες στον Μαραθώνα - Αγία Μαρίνα - Ανατολή φαίνεται να είναι υπό έλεγχο. Υπό έλεγχο τέθηκε ο Βρανάς.

Άσχημα στον Ερυθρό και στο Άνω Σούλι.


Τρίτη 13 Αυγούστου - ασταμάτητες οι αναζωπυρώσεις


7:00 Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νέα Μάκρη όπου απειλούνταν σπίτια όλο το βράδυ. Yπάρχουν ενεργές εστίες στην περιοχή του Ερυθρού και οι φλόγες στις 4 τα ξημερώματα μπήκαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ερυθρός εστάλη λίγα λεπτά μετά τις 05:00 με τα εναέρια μέσα να ξεκινούν τις ρίψεις μετά τις 6:15 το πρωί.


Νεα Μακρη στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου
Νέα Μάκρη στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου | Φωτ.: Μαργαρίτα Σάββα

Παράλληλα ολονύχτια μάχη έδιναν πυροσβέστες και εθελοντές στο Άνω Σούλι όπου υπήρχαν 2 εστίες και τέθηκαν υπό έλεγχο το πρωί της Τρίτης με εναέρια μέσα.


Η κατάσταση στο Βρανά, στο Μεγάλο Αγριλίκι είναι ανησυχητική αλλά κατά τις 7:30 δείχνει να έχει αναχαιτιστεί η φωτιά καθώς πραγματοποιούνται εναέριες ρίψεις στην χαράδρα μεταξύ των δύο ορεινών όγκων.


9:30 Όλες οι εστίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο


Η Ε' κατασκήνωση του Δήμου Μαραθώνος διαθέτει στέγαση κ σίτιση σε όποιες οικογένειες έχουν πρόβλημα από την πυρκαγιά με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ιωάννη Μπούσουλα. Τηλ: 6932418845

Τετάρτη 14 Αυγούστου - "καντηλάκια" παντού


Η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την βορειοανατολική Αττική, βρίσκεται σε ύφεση με τις Αρχές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες για να μην υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Μεγάλες εκτάσεις κάηκαν από το Γραμματικό και τον Μαραθώνα μέχρι τη Νέα Μάκρη. Κρανίου τόπος οι εικόνες.


πυρκαγιά βαρνάβας
Λήψη από Σουφάνη με προσανατολισμό Κοκκινόβραχο (δλδ Λίμνη Μαραθώνα & Φαράγγι Οινόης) | Φωτ.: Άρης Νησιώτης 14/08/24

Ο δρόμος Διονύσου - Πεντέλης στη διασταύρωση του Άγιου Πέτρου είναι ανοιχτός με κατεύθυνση για Διόνυσο και για Πεντέλη.


Πέμπτη 15 Αυγούστου - συνεχίζονται προληπτικά οι εναέριες ρίψεις


Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν πάλι οι εναέριες ρίψεις και όλη η κατάσταση μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.


Αρκετές αναφορές από κατοίκους και εθελοντές σχετικά με την ανεπαρκή παροχή νερού κατάσβεσης (πυροσβεστικοί κρουνοί - δεξαμενές) που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες.

Ο δρόμος Διονύσου - Πεντέλης κλείνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα λόγω εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται (κλάδεμα δέντρων κλπ). Αύριο Παρασκευή ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 9-12 το μεσημέρι.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στις καμένες εκτάσεις της Λίμνης Μαραθώνα, δράση περισυλλογής τραυματισμένων ζώων από τους Save your Hood, με την πολύτιμη συμμετοχή του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ. Στη δράση σώθηκαν πολλές χελώνες, φίδια και άλλα άγρια ζώα. Άλλη μία δυσάρεστη αναπάντεχη είδηση προστέθηκε τη σημερινή ημέρα:


Απανθρακωμένος σκελετός βρέθηκε στη Λίμνη Μαραθώνα στην περιοχή του Καπανδριτίου αργά το απόγευμα

Το σημείο που βρέθηκε απανθρακωμένος σκελετός στη λίμνη Μαραθώνα στην περιοχή του Καπανδριτίου
Το σημείο που βρέθηκε απανθρακωμένος σκελετός στη λίμνη Μαραθώνα στην περιοχή του Καπανδριτίου

Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για τις δασικές πυρκαγιές στην Αττική


Πραγματοποιήθηκε με αίτημα την παροχή εναέριας και επίγειας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν την Αττική εν μέσω συνθηκών ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς, ενώ στο αίτημα προέβη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από εχθές το απόγευμα. Στο ελληνικό αίτημα έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής:

  • Η Γαλλία, με την αποστολή ενός (1) ελικοπτέρου τύπου Super Puma με κάδο, το οποίο αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ της Κυριακής και 200 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα.

  • Η Ιταλία, με την αποστολή δύο (2) πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair, τα οποία αναμένεται να φτάσουν το πρωί της Δευτέρας.

  • Η Τσεχία, με την αποστολή 75 πυροσβεστών και 25 οχημάτων, εκ των οποίων τα 9 είναι υδροφόρα, με αναμενόμενη άφιξη τη Δευτέρα.

  • Η Σερβία με ένα ελικόπτερο καθώς και 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα,

  • Η Ρουμανία με 44 πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα

  • Η Τουρκία με δύο αεροσκάφη


Συντονιστικό κέντρο για τα ζώα


Από τον αρμόδιο Υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη ανακοινώνεται ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί από την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή και μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2131361085 και 2131361033.

Επίσης στον Δήμο Μαραθώνα θα λειτουργούν χώροι υποδοχής ζώων σε κίνδυνο στους χώρους:

  1. στο Δημαρχείο Γραμματικού

  2. στο Γήπεδο Μπάσκετ Γραμματικού


Ψυχολογική Υποστήριξη για όσους έχουν ανάγκη


Όποιος βρίσκεται σε ανάγκη και χρειάζεται κάθε είδους υποστήριξη ή γνωρίζει κάποιους που βρίσκονται σε ανάγκη αλλά αδυνατούν να επικοινωνήσουν οι ίδιοι, παρακαλείται να επικοινωνήσουν άμεσα με το Θάλπος ή την Ίασις. Οι κινητές μονάδες είναι σε υπηρεσία και διαθέσιμες για παρέμβαση δωρεάν και βοήθεια προς όλους τους πολίτες.


Είναι εξαιρετικά σημαντικό, αυτή τη στιγμή, όσοι βιώνουν την καταστροφή από τη φωτιά να έχουν πρόσβαση σε άμεση ψυχολογική υποστήριξη.


ΓΡΑΜΜΗ 24ΩΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10306

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΑΛΠΟΣ: 6949077005


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΑΣΙΣ: 2294094061 & 2294092244


 

Η εθελοντική δράση του We Love Marathon στη φωτιά του Βαρνάβα


  • Το We Love Marathon από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε σχετική ενημέρωση στα social media. Υπήρξε επίσης συνεχόμενη live ενημέρωση και στο άρθρο με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του Βαρνάβα και την περιοχή του Μαραθώνα όπως φαίνεται παραπάνω.

  • Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με τον εθελοντή μας Κίμων Κουσούλη.


  • Προμήθεια 100 τμχ. σνακ, ισοτονικών και κολλυρίων στις εθελοντικές ομάδες πυροσβεστών Μαραθώνα ΠΥΣΕΘ & ΣΕΔΜ (χορηγία του ιδιώτη Pavel Ermolovich) με τον εθελοντή μας Ανδρέα Χριστόπουλο.


σνακ για πυροσβέστες


  • Προμήθεια 100 τμχ. σνακ, ισοτονικών και κολλυρίων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης (χορηγία εστιατόριο Δελφίνι) με την Σόνια Γεροδήμου.

σνακ για πυροσβέστες

  • Συμμετοχή στη δράση του The Love Van για την προετοιμασία και διανομή τροφίμων σε πληγέντες και πυροσβέστες με την με τις εθελόντριές μας Μάρα Μανωλακάκη, Σάντρα Μεταξάς και Σόνια Γεροδήμου.

  • Συμμετοχή στη δράση του Save your Hood, με την πολύτιμη συμμετοχή του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, πραγματοποιήθηκε στις καμένες εκτάσεις της Λίμνης Μαραθώνα με τις εθελόντριές μας Μάρα Μανωλακάκη, Σόνια Γεροδήμου καθώς και φίλους. Ήταν μία δράση περισυλλογής τραυματισμένων ζώων όπου σώθηκαν πολλές χελώνες, φίδια και άλλα άγρια ζώα. Ομαδάρχης του We Love Marathon τέλεσε ο πολύ καλός φίλος και άριστος γνώστης ερπετών Πλάτων Στεφανόπουλος.


Φωτ.: Μαρία Καλλιντέρη





Από τον δορυφόρο Meteosat τρίτης γενιάς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την αξιοποίηση μετεωρολογικών δορυφόρων (EUMETSAT) ήταν ορατοί οι καπνοί της φωτιάς.

Τα πύρινα μέτωπα και οι καπνοί είναι ορατοί από το διάστημα μεταξύ 14:00-20:30 ώρα Ελλάδας (11:00 και 17:30 UTC), σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.



 
Η ενημέρωση του άρθρου πραγματοποιήθηκε με τη συνεισφορά της ομαδικής viber συνομιλίας της Κάλλη Αναγνώστου και της ομάδας της «ALERT Δήμων Ανατ. Αττικής» και επικοινωνίας που είχαμε με εθελοντές του We Love Marathon και κατοίκους της περιοχής που βρίσκονταν σε διάφορες περιοχές του Μαραθώνα.

Ευχαριστούμε εθελοντές, φίλους και αναγνώστες για τη δωρεάν παροχή του φωτογραφικού υλικού. 

Comments


bottom of page