top of page

Γευσιγνωσία στο Οινοποιείο Ζεγγίνη | Συνδυασμός γαλλικής κουζίνας & ελληνικών κρασιών!

Στον Μαραθώνα, ανακαλύψαμε ένα οικογενειακό οινοποιείο με παράδοση τριών γενεών στην αμπελουργία. Το Οινοποιείο Ζεγγίνης φέρει την παραδοσιακή οινοποιία στο σήμερα.


Οινοποιείο Ζεγγίνη οινογευσία


Το ταξίδι μας στις γεύσεις του οινοποιείου ξεκίνησε με τη θερμή υποδοχή των οικοδεσποτών μας. Αρχικά, στον χώρο υποδοχής, μας καλωσόρισαν οι γευστικότατες μπρουσκέτες με χαβιάρι μελιτζάνας και ανθότυρου, συνοδευόμενες από μαύρο αλάτι και στικς με δροσιστικά ντοματίνια.


  μπρουσκέτες με χαβιάρι μελιτζάνας και ανθότυρου
Γευστικότατες μπρουσκέτες με χαβιάρι μελιτζάνας και ανθότυρου | Φωτ.: Μιχάλης Βλαστάκης


Τα κρασιά

Στη συνέχεια, η οικοδέσποινα, Χρυσάνθη Ζεγγίνη, μας παρουσίασε τους οίνους του οινοποιείου.


Η οικοδέσποινα, Χρυσάνθη Ζεγγίνη, μας παρουσίασε τους οίνους του οινοποιείου.
Η οικοδέσποινα, Χρυσάνθη Ζεγγίνη, μας παρουσίασε τους οίνους του οινοποιείου. | Φωτ.: Μιχάλης Βλαστάκης

  • Το ταξίδι μας ξεκίνησε με τη Velanidia, ένα λευκό και ξηρό οίνο, εξάμηνης ωρίμανσης. Ένας οίνος γεμάτος αρώματα.

  • Στη συνέχεια, μας υποδέχθηκε το Savvatiano, ένας λευκός ξηρός οίνος, εξάμηνης ωρίμανσης με αρώματα από εσπεριδοειδή.

  • Μετά τους λευκούς οίνους ακολούθησε το Mon Rose, ροζέ ξηρός οίνος με αρώματα από φράουλες και φραγκοστάφυλο.

  • Τελευταίο αλλά εξίσου εντυπωσιακό ήταν το Αγιωργιτικό Merlot, ερυθρός ξηρός οίνος 12 μήνες ωρίμανσης σε βαρέλι από βελανιδιά, με έντονα αρώματα από κόκκινα και μαύρα φρούτα, αλλά και νότες βανίλιας!

Η ιδιοκτήτρια του κτήματος Χρυσάνθη Ζεγγίνη μας σε συζήτηση για τα κρασιά της στα ενδότερα του οινοποιείου |
Η ιδιοκτήτρια του κτήματος Χρυσάνθη Ζεγγίνη μας σε συζήτηση για τα κρασιά της στα ενδότερα του οινοποιείου | Φωτ.: Μιχάλης Βλαστάκης

Μόλις τελείωσε το ταξίδι της οινογευσίας, η εμπειρία μας συνεχίστηκε καθώς η οικοδέσποινα μας οδήγησε στα ενδότερα του οινοποιείου, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της τέχνης του οινοποιού. Είδαμε τους χώρους συλλογής και καθαρισμού των καρπών, τα καζάνια ζύμωσης του οίνου, και καταλήξαμε στα βαρέλια όπου ωριμάζουν οι ερυθροί οίνοι.



Το γεύμα

Τέλος, επιστρέψαμε στην αίθουσα υποδοχής, όπου οι οικοδεσπότες μας προσέφεραν δύο γευστικότατα γεύματα. Το μενού περιλάμβανε φανταστικό μπάρμπεκιου σολωμού σε καλαμάκι, συνοδευόμενο από πατάτες στον φούρνο ή / και εξαιρετικούς γκρετέν λαχανικών εποχής. Υπήρχε επίσης η επιλογή άριστα ψημένου κοτόπουλου έναντι του σολομού. Φυσικά, τα πιάτα συνοδεύονταν από τους υπέροχους οίνους του οινοποιείου.


Γευσιγνωσία στο Οινοποιείο Ζεγγίνη

Δεν έλειπε βέβαια και το επιδόρπιο, Crumble μήλου, καραμέλα και αλατισμένο βούτυρο. Όλα ήταν δημιουργίες από τον Γάλλο chef Jeff Dagnogo ο οποίος χρησιμοποίησε άριστες πρώτες ύλες και βιολογικά προϊόντα.

Ο Γάλλος chef Jeff Dagnogo επί το έργον
Ο Γάλλος chef Jeff Dagnogo επί το έργον | Φωτ.: Μιχάλης Βλαστάκης

Η εμπειρία μας ήταν φανταστική. Το Οινοποιείο Ζεγγίνη μας άνοιξε την αγκαλιά του και μας άφησε να γευτούμε τους καρπούς των κόπων του. Το επόμενο event προγραμματίζεται για τέλος Αυγούστου και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.


Γευσιγνωσία στο Οινοποιείο Ζεγγίνη

Παναγιώτης Τσαχτσίρης.


 

Τη γευσιγνωσία κάλυψε φωτογραφικά ο εθελοντής μας Μιχάλης Βλαστάκης

Comments


bottom of page